www.euam-ukraine.eu
Червень  2022

Новини КМЄС

ЄС передав українським правоохоронцям авто на 2 млн євро


Читати статтю
 
Захищаючи захисників – ЄС передав українським правоохоронцями захисне спорядження вартістю 3 млн євро
Як КМЄС підтримує Україну в розслідуванні воєнних злочинів та злочинів проти людяності

Читати статтю
 
Делегація українських парламентарів закликає в Гаазі ще більше підтримувати Україну

#FieldVision | КМЄС залишатиметься та працюватиме з Україною, щоб досягнути спільної мети щодо зближення країни з ЄС


"Від початку війни Європейська Рада вже двічі змінювала мандат місії "


Антті Хартікайнен
Голова Консультативної місії ЄС в Україні
Починаючи з 2014 року, Консультативна місія ЄС в Україні (КМЄС) надає консультації з реформування сектору цивільної безпеки України у правоохоронній сфері та в галузі верховенства права. Після повномасштабного російського вторгнення Росії в Україну 24 лютого голова місії Антті Хартікайнен видав розпорядження про евакуацію співробітників головного офісу у Києві та чотирьох регіональних представництв. Таким чином, країну безпечно покинули усі іноземні співробітники, а також ті українські колеги, які мали на це право відповідно до обмежень воєнного стану. Із поверненням до Києва перших іноземних співробітників КМЄС та з очікуваним поступовим збільшенням їх кількості, за належної безпекової ситуації, пан Хартікайнен ділиться досвідом, отриманим за ці три місяці, що минули.

Читати статтю

Спільна заява щодо місяця прайду в Україні

З нагоди місяця прайду, присвяченого ЛГБТ-культурі, висловлюємо нашу непохитну підтримку цьогорічних заходів з нагоди місяця прайду та спільного маршу рівності, що сьогодні проходить у Варшаві у зв’язку з брутальною війною Росії проти України. Цим ми підтверджуємо, що те, кого ви любите, не повинне бути причиною для утисків, дискримінації чи домагання. Принцип рівності – наріжний камінь демократичних цінностей – передбачає, що права людини – універсальні для всіх, незалежно від сексуальної орієнтації, гендеру чи інших характеристик. Вторгнення Росії в Україну пролило світло на специфічні ризики, з якими стикаються представники ГЛБТ спільноти у контексті конфлікту і як переміщені особи, і як учасники бойових дій.

Читати статтю
20-кілометрові черги вантажівок на кордоні України з #ЄС означають очікування по 3-6 днів. Оновлений мандат дозволив Консультативній місії ЄС #КМЄС сприяти координації міжнародних і українських зацікавлених сторін для збільшення потоку товарів через нові й існуючі транспортні коридори.

Дізнайтесь більше
Консультативна місія ЄС КМЄС сприяє імплементації «Шляхів Солідарності» - плану дій ЄС для забезпечення України можливостями експортувати зерно, а також імпортувати необхідні товари - для започаткування альтернативних логістичних маршрутів у час, коли російські військові блокують українські морські порти.

Дізнайтесь більше
Для того, щоб прискорити експорт сільськогосподарської продукції з України, у тому числі 20 млн тон зерна, Консультативна місія ЄС доправила на пункти перетину кордону між Україною-Польщею/Румунією/Словаччиною п’ять груп своїх співробітників. Вони сприяють проведенню консультацій на рівні керівників митних структур, а також консультують українських партнерів.

Дізнайтесь більше
Facebook
Twitter
YouTube
Instagram
EUAM Ukraine
Copyright © 2022 EUAM Ukraine, All rights reserved.

Our mailing address is:
ppio@euam-ukraine.eu