www.euam-ukraine.eu
Травень  2022

Прапори догори: КМЄС повертається до головного офісу в Києві

21 травня 2022 р., у День Європи в Україні, Консультативна місія ЄС в Україні (КМЄС) відзначає повернення в країну урочистою церемонією в головному офісі в Києві. КМЄС була змушена евакуюватись після початку брутальної воєнної агресії Росії проти України 24 лютого.

Читати статтю

Новини КМЄС

ЄС розширює спроможності обласних прокуратур та Нацполіції України


Читати статтю
 
Євросоюз  зміцнює комунікаційні спроможності українських поліцейських і прикордонників
ЄС надав підтримку Нацполіції та Державній прикордонній службі України



Читати статтю
 
Захист для тих, хто втікає від війни: заступник голови КМЄС Фредрік Весслау виступає на заході солідарності ЄС з Україною

#УкраїнськіГерої: експерт з адвокації відповідає на три питання про права ЛГБТ+ людей та права людини у воєнний час


"Чоловіки, у тому числі гомосексуали чи бісексуали, зобов’язані служити в армії. Вони можуть служити в територіальній обороні, але їхні чоловіки чи дружини, не будучи законним подружжям, не мають належних прав. "

Андрій Кравчук,
Експерт з адвокації ГО «Наш світ»
Нічим не спровокована та невиправдана військова агресія Росії проти України – це війна не лише проти суверенітету країни, але й проти цінностей відкритості та розмаїття, які захищає та пропагує ЄС. З нагоди Міжнародного дня проти гомофобії, трансфобії та біфобії #IDAHOBIT2022, який сьогодні відзначаємо, Консультативна місія ЄС в Україні (КМЄС) дає слово громадянському суспільству, зокрема правозахисному ЛГБТ центру «Наш світ».

Читати статтю

#JusticeMatters: 12 фактів про міжнародні злочини, які варто знати кожному

Під час неспровокованої та невиправданої військової агресії Росії проти України спосіб ведення військових дій Росії призвів до величезної кількості жертв серед цивільного населення й пошкодження або знищення об’єктів цивільного значення, зокрема будинків, лікарень, шкіл, та об’єктів культурної спадщини. Європейський Союз рішуче засуджує будь-які порушення норм міжнародного гуманітарного права та інші звірства, включно з сексуальним та іншими видами насильства, вчинені в умовах російської військової агресії. Потрібно розслідувати такі дії та притягти винних до відповідальності, як того вимагає міжнародне право.

Читати статтю

#ДеньЄвропи2022: Місія ЄС віддає шану правоохоронцям України

9 травня – #ДеньЄвропи – особливий день для святкування «миру та єдності» в Європі. Цього року це свято набуває іншого значення у світлі російської агресії проти України.Користуючись нагодою Дня Європи, Консультативна місія ЄС (КМЄС) віддає шану своїм українським партнерам – правоохоронцям там працівникам системи верховенства права.  Вони щодня надихають нас своєю надзвичайною стійкістю і єдністю у протистоянні агресору, а також прокладають шлях до європейського майбутнього України. 
Facebook
Twitter
YouTube
Instagram
EUAM Ukraine
Copyright © 2022 EUAM Ukraine, All rights reserved.

Our mailing address is:
ppio@euam-ukraine.eu