www.euam-ukraine.eu
Квітень   2022

Новини КМЄС

#УкраїнськіГерої: службовий пес ДСНС рятує життя українців, знешкоджуючи російські міни

Читати статтю
#УкраїнськіГерої Прикордонник боронить рідну землю попри інвалідність
#УкраїнськіГерої: офіцер патрульної поліції рятує людей у Маріуполі


Читати статтю
#УкраїнськіГерої: Університет з Маріуполя продовжує готувати майбутніх поліцейських

КМЄС в Україні: Рада ЄС змінює мандат місії, щоб підтримати Україну в розслідуванні й кримінальному переслідуванні міжнародних злочинів

13 квітня Рада ЄС ухвалила рішення про внесення змін до мандату Консультативної місії Європейського Союзу з реформування сектору цивільної безпеки України (КМЄС в Україні). Відповідно до оновленого мандату КМЄС в Україні тепер уповноважена надавати органам влади України допомогу, необхідну для розслідування й кримінального переслідування будь-яких міжнародних злочинів, вчинених в умовах неспровокованої і невиправданої військової агресії Росії проти України.

КМЄС в Україні надаватиме органам влади України стратегічні рекомендації і забезпечить організацію навчання фахівців з відповідних питань. Місія зможе також надавати органам влади України грошові кошти й обладнання. КМЄС в Україні забезпечуватиме тісну співпрацю з Міжнародним кримінальним судом і Євроюстом, а також з державами-членами, які готові надавати безпосередню підтримку Україні в розслідуванні й кримінальному переслідуванні міжнародних злочинів. Загарбницька війна Росії проти України грубо порушує міжнародне право і призводить до масової загибелі і травмування цивільного населення. Росія цілеспрямовано застосовує зброю проти мирних людей і руйнує об’єкти цивільної інфраструктури, зокрема лікарні, медичні заклади, школи та укриття. Це все має негайно припинитися! Ті, хто вчиняє воєнні злочини, або сприяє їхньому вчиненню, мають бути притягнуті до відповідальності, як того вимагає міжнародне право.

КМЄС в Україні — невиконавча цивільна місія Європейського Союзу, створена 22 липня 2014 р. Місія розпочала свою роботу в Україні 1 грудня 2014 р. Загальна мета КМЄС в Україні — це надання допомоги Україні в розбудові сталих, підзвітних та ефективних органів сектору безпеки, що сприятимуть зміцненню верховенства права.
Facebook
Twitter
YouTube
Instagram
EUAM Ukraine
Copyright © 2022 EUAM Ukraine, All rights reserved.

Our mailing address is:
ppio@euam-ukraine.eu