«Пристібайся – не жахайся»: Консультативна місія ЄС і Нацполіція закликають користуватися ременями безпеки

Березень 18, 2021

Стартувала нова спільна ініціатива Національної поліції України (НПУ) і Консультативної місії ЄС (КМЄС) в Україні ─ кампанія з підвищення рівня безпеки дорожнього руху «Пристібайся – не жахайся».

‘Buckle Up — Don’t Get Terrified’ campaign: EUAM joins National Police to promote the use of seat beltsПро початок кампанії представники поліції та КМЄС повідомили під час пресконференції. Мета ініціативи ─ привернути увагу громадськості до ризику травм і смертей, до яких може призвести нехтування ременями безпеки під час руху, а також заохотити українців пристібатися в автомобілях як на передніх, так і на задніх сидіннях. Кампанія орієнтована на дорослих пасажирів і водіїв, а також на школярів віком від 8 до 16 років.

Кампанія, яка розпочинається з Києва й передмість і поступово охопить інші міста в регіонах, включаючи Одесу, Маріуполь, Львів і Харків, триватиме з 17 березня до середини травня 2021 року. На кожен регіон відведено по три тижні, не рахуючи стартовий тиждень кампанії в кожному з них.