www.euam-ukraine.eu
Жовтень 2020

Новини КМЄС

Вебінар КМЄС із питань дресирування службових собак для виявлення COVID-19

Читати статтю
 
«Електронна дискусія: КМЄС – громадське суспільство»: права людини як тема першої зустрічі нової платформи
 
На конференції КМЄС обговорили проект нового Кримінального кодексу України

Читати статтю
 
КМЄС вивчає тактику зменшення корупційних ризиків у поліції
 

Проєкт #ТІЩОЗМОГЛИ навчає гендерної культури школярів, ліцеїстів та гімназистів


Розкажіть детальніше про сам проєкт.
Коли ми говоримо про [гендерне] інтегрування, ми повинні питати себе: куди і що ми інтегруємо. У моєму випадку, це, більше, інтегрування в освітній процес, ті світоглядні явища, які мають місце в середовищі.” 

У черговій публікації із серії #АгентиЗмін Консультативної місії ЄС в Україні (КМЄС) спілкуємось з авторкою грантового проєкту #ТІЩОЗМОГЛИ, присвяченому гендерній рівности та гендерній інтеграції. Придумала та реалізовує проєкт курсантка п’ятого року навчання гуманітарного факультету Національної академії Національної гвардії України (НАНГУ) Христина Бойчук. У інтерв’ю Христина розповідає як власне про перемогу проєкту в конкурсі, що проводився за фінансової підтримки Європейського Союзу (ЄС) в рамках проєкту «Центр гендерної культури як платформа для розширення прав і можливостей жінок і молоді», так і про просування ідей гендерної рівности та гендерної культури серед курсантів та ліцеїстів Харкова та области, а також ділиться планами на майбутнє.

Читати статтю

#яЗа: відкритий інтерактивний проект про єдність між нами й нашими цінностями

Кілька тижнів тому Консультативна місія ЄС (КМЄС) відкрила нове регіональне представництво в Маріуполі. Відтепер, над просуванням регіональних реформ у секторі цивільної безпеки там працюють 20 експертів. З нагоди викриття нового представництва, КМЄС організувала святкову програму на Театральній площі Маріуполя, щоб підтримати та розповісти про важливу роботу своїх партнерів – правоохоронні органи Донеччини. На одному зі стендів відвідувачам пропонувалось зробити фото з найбільш актуальним, на їхню думку, дописом і, одночасно, одним із напрямків діяльності КМЄС (наприклад, безпека дорожнього руху або запобігання домашньому насильству). Це дало можливість відвідувачам не тільки висловитись про свої цінності, але і дізнатися більше про діяльність Консультативної місії ЄС.

КМЄС відзначає двадцяту річницю резолюції Ради Безпеки ООН №1325

Європейський Союз, Організація Об’єднаних Націй та жіночі організації відзначають двадцяту річницю резолюції №1325, прийнятої на засіданні Ради Безпеки ООН щодо жінок, миру та безпеки.Європейський Союз, Організація Об’єднаних Націй та жіночі організації відзначають двадцяту річницю резолюції №1325, прийнятої на засіданні Ради Безпеки ООН щодо жінок, миру та безпеки. Прийняття цієї резолюції стало справді історичною подією, оскільки закликає усіх акторів сектору безпеки більше залучати жінок до організацій з миру та безпеки, захищати їх від сексуального та гендерно обумовленого насильства та інтегрувати гендерну перспективу у свою діяльність. Для КМЄС Україна це означає брати до уваги досвід жінок та дівчат в галузі безпеки та враховувати це при наданні стратегічних консультацій та плануванні діяльності.
Facebook
Twitter
YouTube
Instagram
EUAM Ukraine
Copyright © 2020 EUAM Ukraine, All rights reserved.

Our mailing address is:
ppio@euam-ukraine.eu