www.euam-ukraine.eu
Лютий 2020

Хід реформ: політичний огляд

Президент Зеленський вирішив змінити Кабінет Міністрів після суттєвого падіння рівня політичної підтримки до Уряду Гончарука та скандалу, пов'язаного з публікацією на початку року записів наради прем'єра із представниками фінансово-економічного блоку уряду. За словами Президента, серед головних аргументів на користь зміни Кабміну: неналежний стан фінансової системи країни, спричинений зміцненням гривні; скорочення промислового виробництва, а також неналежні результати реформи митниці.

До нового Уряду увійшли менеджери з досвідом державного (та бізнес) управління. А той дещо хаотичний спосіб, у який Офіс Президента провів перестановки в Уряді наштовхує на думку, що нова влада все більше нервує через відсутність результатів та брак досвідчених та незаплямованих кадрів для заповнення вакантних урядових посад.

Новини КМЄС

Поліція Кіровоградщини запрошує представників громадських організацій до співпраці
 
Читати статтю
 
КМЄС провела тренінг і надала обладнання поліцейським криміналістам Донецької області
 
 
У Львові починає працювати ініціатива КМЄС щодо громадської безпеки
 
Довіра – головна умова для ефективної співпраці між поліцією та журналістами
 

Як переконати суддю?

Ведення справи у суді – це мистецтво переконання потрібне прокурорам. Тут ідеться більше про навички, а ніж про знання. Експерти Консультативної місії ЄС провели низку тренінгів з «адвокації» для прокурорів. Останній  із них відбувся у Львові, де прокурори практикували вміння логічно та структурно вести справи у суді.
Головне завдання  – сформувати та довести аргументацію у переконливий спосіб. Методика такої ораторської майстерності  в значній мірі базується на стародавніх основах риторики Арістотеля: Logos – Ethos – Pathos.

Домашнє насильство: що робити й куди звертатися по допомогу

Найбільш безпечно громадяни мали б почуватися у себе вдома. Але для тисяч людей в Україні та світі дім часом не дає очікуваного захисту. Консультативна місія Європейського Союзу працює з українськими партнерами задля зменшення наслідків домашнього насильства та покращення реагування на нього заради вирішення цієї проблеми. Це перше пояснювальне відео із серії стосовно теми домашнього насильства з порадами для тих, хто постраждав від нього або ж відчуває себе у небезпеці.
Copyright © 2020 EUAM Ukraine, All rights reserved.

Our mailing address is:
ppio@euam-ukraine.eu