www.euam-ukraine.eu
Січень 2020

Хід реформ: політичний огляд

Свіжі дані соцопитувань свідчать про те, що рівень довіри до судів та органів прокуратури залишається на найнижчому рівні (75,1% та 68,8% відповідно). Після незначного зростання в листопаді 2019 року, рівень довіри знову знизився, хоча цифри все одно є кращими, ніж в 2018 році. Це означає, що вікно можливостей для реформування цих галузей залишається відкритим.

Рівень довіри до Національної поліції (45%) та Патрульної поліції (44,8%) станом на сьогодні – вищий, ніж будь-коли. Тим часом Службі безпеки України (СБУ) довіряє 41,9% українців, що є також найвищим рівнем довіри до СБУ від початку проведення реформ. Проте й рівень недовіри залишається високим (44,7%).

Щодо очікувань та сприйняття реформ суспільством, то видно, що очікування зросли і від президента (з 24% до 60%), і від парламентської більшості (з 10% до 30%). Опитування показують, що наразі суспільство більше покладається на українську владу, як на двигун реформ, ніж на Захід (25% проти 12%). Зважаючи на таку динаміку в очікуваннях суспільства і важливості фігури президента в цьому, ЄС варто зосередити свої зусилля, швидше, на підтримці ініціатив, які виходять від України.

Новини КМЄС

КМЄС розпочала в Одесі серію тренінгів із забезпечення громадського порядку
 
Читати статтю
 
Поліцейські керівного складу з шести регіонів пройдуть програму щодо запобігання корупції
 
ЄС надав сучасне ІТ обладнання, що допоможе підвищить ефективність роботи поліцейських

Читати статтю
 
Національна школа суддів і КМЄС тренують слідчих суддів щодо арешту майна
 

КМЄС об’єднує установи Харківщини для запобігання домашньому насильству

Наприкінці 2018 р. Україна прийняла нове законодавство щодо домашнього насильства, яке набуло чинності  на початку 2019 р. З урахуванням цього, Консультативна місія ЄС залучила до тематичної програми навчань органи та установи Харківщини, що мають у своїй діяльності справи із домашнім насильством: Нацполіцію, прокуратуру, обласну державну адміністрацію та соціальні служби. Семінари триватимуть у різних населених пунктах Харківської області до квітня. Програма охоплює весь цикл питань, пов’язаних із домашнім насильством:  від правової бази до психологічних аспектів, прикладних ситуацій та механізмів координації у запобіганні домашньому насильству. Понад мільйон жінок в Україні потерпає від домашнього насильства.

Domestic violence seminar in Kharkiv region

Copyright © 2020 EUAM Ukraine, All rights reserved.

Our mailing address is:
ppio@euam-ukraine.eu