www.euam-ukraine.eu
Жовтень 2018
Нацполіція вивчає “блакитну картку”- польську систему протидії домашньому насильству
 
Читати статтю
 
Українські прокурори вивчають литовську концепцію електронного кримінального провадження у Вільнюсі
 
 
Програма з безпеки дорожнього руху Одещини може стати першим кроком до регіональної стратегії безпеки



Читати статтю
 
Затвердження МВС концепції забезпечення громадської безпеки відкриває нові можливості для випускників тренінгів “поліції діалогу” в Одесі
 

Ніхто не йде працювати в поліцію, щоб сидіти над паперами. Чому Кримінальний процесуальний кодекс потребує негайних змін?


"... адміністративне навантаження, що виникає через надмірну забюрократизованість системи, – чи не найбільша проблема на шляху до створення ефективних правоохоронних структур, які б користувалися довіро ..."
З власного досвіду роботи в поліції можу сказати, що мало хто з поліцейських вступав до лав поліції з мрією сидіти за столом над нескінченними звітами, клопотаннями та іншими паперами. Зрозуміло, що зовсім без паперової роботи не обійтися. Вона, з одного боку, допомагає запобігати порушенням прав людини, а з другого боку, захищає від безпідставного притягнення до відповідальності. Проте навряд чи хто проти зменшення бюрократії у правоохоронних органах, особливо якщо це підвищить ефективність їхньої роботи і не поставить під загрозу право на захист. 

Читати статтю

Поліція патрулює Чорнобильську зону відчуження на автівках від КМЄС

«Така ж служба, як і в інших підрозділах, але є своя специфіка, вимоги, що є тільки у нас» – так Ігор Артемчук, начальник сектору превенції відділу поліції зони ЧАЕС ГУНП в Київській області, описує свою роботу. Він разом зі своїми колегами патрулює зону відчуження, що утворилася після Чорнобильської катастрофи у 1986 році. Але там і досі живуть люди – 130 самоселів. До функцій поліції у зоні відчуження також входить і захист ділянки кордону з Білоруссю, оскільки в зоні відчуження немає прикордонної служби.  Поліцейські працюють на автомобілях, що надала Консультативна місія  ЄС (#КМЄС). Хочете побувати на патрулі цього унікального поліцейського відділу разом із нами – дивіться відео! 

Тренінги КМЄС відвідали 5 000 співробітників Нацполіції та органів системи МВС

Протягом останніх двох років Консультативна місія ЄС провела багато тренінгів для  підтримки реформ у Нацполіції України та Міністерстві внутрішніх справ. Ця інфографіка деталізує «географію» та тематику тренінгів, що відвідали майже 5 тисяч правоохоронців.
Copyright © 2018 EUAM Ukraine, All rights reserved.

Our mailing address is:
ppio@euam-ukraine.eu