Семінар із стратегічних комунікацій з судовими та правоохоронними органами України в Люксембурзі

Липень 13, 2015

 7-8 липня 2015 року Урядом Люксембургу за підтримки Консультативної Місії Європейського Союзу був організований семінар із стратегічних комунікацій.

У семінарі взяли участь представники комунікаційних департаментів Міністерства внутрішніх справ, Державної прикордонної служби, Верховного Суду, Державної Судової Адміністрації та Генеральної Прокуратури України.

 

Семінар відкрив пан Андре Біва, дипломат з Постійного Представництва Люксембургу при ЄС. Він окреслив організацію Спільної політики безпеки та оборони ЄС, у тому числі участь Люксембурга в Спільній політиці.

Люксембург в даний час головує в Раді ЄС, в другому півріччі цього року.

 

Українські гості відвідали презентації щодо організації поліції Люксембургу та її стратегії внутрішніх і зовнішніх комунікацій, а також відвідали Центр поліцейських операцій, Відділ преси та громадської інформації, включаючи продакшн-студію.

 

Крім того, українські експерти з комунікацій ознайомились з організацією судової системи і прокуратури в Люксембурзі, включаючи спільні комунікації щодо специфічних справ між поліцією, прокуратурою та судами. Вони також відвідали зал судових засідань в приміщенні суду.

 

Другий день був присвячений розбудові комунікаційної стратегіі і політики, що передбачало визначення елементів іміджу, цільових аудиторій, каналів звязку, інструментів і методів комунікацій, способів взаємодії зі ЗМІ та використання соціальних мереж, організації внутрішніх комунікацій та розвитку концепції кризових комунікацій.

 

Учасники відзначили ефективність і корисність семінару і висловили подяку Уряду Люксембургу за його тверду підтримку процесу реформ в Україні.